نکات مهمی در باره مقابله با کرونا از برلین!

پروفسور دکتر دروستن در مصاحبه دیروز و امروزش با رادیوی شمال میگوید علت اینکه مردم بر اثر کرونا میمیرند، خطرناک بودن این بیماری نیست. نبودن امکانات است. امکانات حتی در جوامع پیشرفته و مدرن هم کم است.


چون هیچ دولتی نرفته از قبل برای یک روز مبادایی که پاندمی رخ میدهد، هزار تا بیمارستان که بسازد. در ثانی سنگی که با برداشتنش سیاست های صرفه جویی اقتصادی اتخاذ و باعث کاهش تعداد پرسنل بیمارستانها شد، الان روی پای جامعه افتاده است. شما نمیتوانید وقتی حالتان خوب بود و به نفع شما نبود پرستارها را بیکار کنید، الان جادو کنید و خیل پرستار پیدا کنید. نمیشود. جامعه امکانات ندارد.

ایشان میگوید البته هشتاد درصد مردم این بیماری را میگیرند و رد میکنند. برای بیست درصد بقیه هم فقط سه تا چهار درصد به دلیل نبودن امکانات میمیرند نه صرفن به دلیل کهولت سن و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن.اگر این بیماری را مردم جوری میگرفتند که کم کم بود، جوری که امکانات فعلی از پس این بر می آمد که سه روزی که یک عده به شیوه سختی نفس میکشند، میشد به همه دستگاه اکسیژن وصل کرد، میشد همه را تحت نظارت داشت، اینهمه کشته نمیشدند. لذا تمام فلسفه قرنطینه این است. ما قرنطینه نمیکنیم با رویای اینکه گویا میشود جلو ویروس را گرفت. چون نمیشود جلویش راگرفت. مگر میشود جلو انفولانزا را گرفت؟ ما صرفن به این خاطر قرنطینه میکنیم که در لحظه مناسب خودش ویروس را بگیریم. خودمان تعیین کنیم کی بگیریم. قرنطینه هیچ وقت جلوی ویروس را نمیگیرد. فقط حرکتش را کند میکند. کند شدن حرکتش باعث میشود امکانات ما برسد. باعث میشود ما بیشتر آماده شویم، تست تولید کنیم و بیمارستانها آمادگی پیدا کنند. کادر بیمارستان استراحت و تجدید قوا کنند. بطور مثال درست وقتی که در ووهان چین اینهمه میمردند در نزدیکی ووهان مردم در شهرکی به نام هوبای کرونا گرفتند ولی چون امکانات بیشتر و به خاطر قرنطینه، تعداد بیماران کمتر بود، نیم درصد هم تلف نشدند. پرفسور دکتر دروستن میگوید ما الان مطمئنیم که این ویروس، امسال تابستان هم میماند و در پائیز به اوج خودش میرسد. به همین خاطر میخواهیم سیاست قرنطینه نقطه به نقطه را ادامه بدهیم. یک جا را قرنطینه میکنیم. به مردم میرسیم. بعد از مدتی وقتی همه خوب شدند قرنطینه را برمیداریم، سراغ نقطه دیگری میرویم. ما همپای ویروس میرویم تا همه لایه های اجتماع بگیرند، خوب بشوند و از این طریق ایمنی اجتماعی در هشتاد درصد مردم حاصل بشود. اگر هفتاد درصد بگیرند و خوب بشوند یا تلفات اندک باشد، سی درصد بقیه که نگرفته اند، هم خفیفتر میگیرند، هم اینکه رسیدگی به آنها راحت تر است. ما اگر بتوانیم تا آخر سال جاری کاری کنیم که مثلن جوانها که سیستم ایمنی قویتری دارند تابستان بگیرند و خوب بشوند، شانس بهتری داریم با برآمد جدید ویروس در پائیز بجنگیم که بطور قطع سالمندان را اذیت بیشتری میکند.
ایشان میگوید تمام حرف ما به مردم در باره رعایت اتیکت سرفه و عطسه و شستن دستها و غیره ایجاد این توهم نیست که اینطوری شما کرونا نمیگیرید. ما میگویم این اقدامات را انجام دهید تا الان نگیرید. عقب بیندازید.
دکتر دروستن میگوید دو تا نکته مهم که ما بدست آوردیم این است که ویروسی که از مدفوع بیماران پیدا شده نشان میدهد که ویروسها مرده هستند. این نشان میدهد که اسید معده یا باکتریهای درون روده توانایی کشتن آنها را داشته است. این برای ما مهم است چون تا الان چین معتقد بود ویروس از طریق مدفوع میتواند در کانالهای آب شهرها رسوخ کند. نکته دیگری که ما کشف کردیم و به اطلاع مراکز و ژورنالهای علمی هم رساندیم این است که ویروس در مراحل اولیه در گلوی افراد بسیار بسیار فعال است. فعالترین دوره زندگی ویروس کرونا در گلوی افراد است. بعد از اینکه بیمار خوب شد و از بیمارستان مرخص شد، هنوز ویروس کرونا در ریه های بیمار وجود دارند منتهی سیستم ایمنی بدن آن ها را برای خود بیمار دفع میکند، این به معنای این است که بیمار دیگر نمیتواند ویروسی را متتقل کند. ویروس درون خلط ریه بیماری که خوب شده، ویروس مرده است. در عین حال برای امنیت جامعه توصیه میکنیم بیماران بعد از مرخص شدن از بیمارستان لااقل هنوز در خانه خود دو هفته قرنطینه شده دوران نقاهت را بگذرانند. دکتر دروستن میگوید یک واکسنی هست که مخصوص انفولانزاها هست. این واکسن همه جا موجود است. تجربه این مدت ما نشان داده کسانی که این واکسن را میزنند به خاطر اینکه برای یک بیماری عفونی دیگری در ریه غشای ایمنی ایجاد میشود، همان غشا شاید کمک میکند که برای این عفونت ریه، مراحل بیماری ساده تر بشود. ایشان میگوید هر کسی واکسن انفولانزا را نزده هم الان و هم برای تجدید آن در پائیز حتمن بزند.

Brain City Berlin Ambassador: Prof. Dr. Christian Drosten (Charité – Universitätsmedizin Berlin)

Tags:
***********

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?