?بنیاد بینالمللی دیابت آماری ارائه کرده که براساس آن، این بیماری خاموش یعنی دیابت در هر 6ثانیه یک قربانی میگیرد و تعداد مرگهای ناشی از آن بیش از مجموع ایدز، سل و مالاریاست. بهعلاوه مطالعات نشان داده که بیشترین عامل تاثیرگذار روی این کاهش طول عمر ناشی از تاثیر دیابت روی سلامت سیستم قلبی-عروقی است که در ۳۶درصد مردان و ۳۱درصد زنان مبتلا به دیابت نوع یک وجود دارد.
?دو عامل اصلی علت بروز دیابت هستند؛ یکی کاهش یا توقف تولید انسولین توسط غده لوزالمعده یا پانکراس که عمدتا در سنین کودکی رخ داده و منجر به بروز دیابت نوع یک میشود و دوم، مقاومت به انسولین که غالبا در میانسالی بهوقوع پیوسته و ابتلا به دیابت نوع دوم را در پی دارد.
?در هر دو مورد وراثت نقش تعیینکنندهای دارد اما در نوع دوم عواملی مانند
اضافهوزن
چاقی
نحوه تغذیه
میزان فعالیت بدنی دخالت دارند.
?بهعلاوه مصرف زیاد شیرینی و مواد قندی همچنین چربیها و خوراکیهای چاقکننده در طول زندگی میتوانند از یکسو با انباشت بافت چربی و ازسوی دیگر با فرسودگی لوزالمعده به پیدایش مقاومت به انسولین و نهایتا بروز دیابت شود.
?از آنجا که غذاهای پرکالری میتوانند موجب پیشرفت اضافهوزن و چاقی افراد باشند، سبب تشدید مقاومت به انسولین و گسترش دیابت میشوند لذا باید از مصرف آنها پرهیز کرد. رعایت یک الگوی غذایی متنوع و متناسب مانند سایر افراد جامعه برای مبتلایان به دیابت نیز مفید است و بر مصرف میوهها و سبزیجات بهدلیل خواص متعدد آنها تاکید میشود.
?اصلاح شیوه زندگی به مفهوم پیروی از الگوی غذایی صحیح و رعایت فعالیت فیزیکی مناسب در کنار مصرف درست و بهموقع داروها و پایشهای دورهای توصیه شده توسط پزشک معالج، میتواند از پیشرفت بیماری و عوارض آن جلوگیری کند.
?برای حفظ تعادل قندخون، رعایت یک رژیم غذایی متنوع، متعادل و متناسب توصیه میشود ولی در افراد دیابتی توجه به مصرف فیبرهای غذایی بهواسطه خاصیت آنها در ثابت نگهداشتن قندخون در کنار سایر ویژگیها از اهمیت بیشتری برخوردار است. قندهای ساده بهدلیل اثر سریع در بالا بردن سطح قندخون باید با احتیاط و به شکل محدودتری استفاده شوند.
??????????????
┅─═ঊکانال پزشکی دکتر باهوشঊঈ═─┅
? https://telegram.me/dr_bahoosh_clinic