پیش دیابت

تشخیص پیش دیابت یک وضعیت هشداردهنده در مورد سلامتی است. پیش‌دیابت به معنی بالابودن سطح قندخون از حد طبیعی آن است ولی مقدار آن در حدی بالا نیست که بتوان آن را دیابت در نظر گرفت. از این رو، شما به راحتی می‌توانید با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی‌تان، سلامت خود را بهبود و خطر ابتلا به دیابت در حال پیشرفت و عوارض مرتبط با آن را کاهش دهید.

در این شرایط، ترکیب یک رژیم غذایی سالم همراه با فعالیت بدنی، می‌تواند تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از پیشرفت پیش‌دیابت به دیابت نوع ۲ داشته باشد.

پیش دیابت، وضعیتی هشداردهنده است که درصورت تشخیص آن باید هرچه زودتر فرد درصدد ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی‌اش باشد. به عنوان مثال، مطالعه محققان در انجمن دیابت کانادا بر روی برخی از شرکت‌کنندگانی که تشخیص پیش‌دیابت در آنها داده شده، حاکی از این است که با کاهش کالری و مصرف چربی‌های ترانس و داشتن فعالیت ورزشی حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته، ۵۸ درصد از خطر ابتلا به دیابت کاسته می‌شود.
میزان قندخون طبیعی باید در حالت ناشتا، کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد. زمانی که قندخون ناشتای فرد، بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، فرد در وضعیت هشداردهنده یعنی پیش‌دیابت قرار دارد. در واقع اگر بخواهیم پیش‌دیابت را به یک چراغ راهنما تشبیه کنیم، قندخون ناشتای زیر ۱۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر نشان‌دهنده وضعیت سبز، ۱۰۰ تا ۱۲۵ وضعیت زرد (پیش دیابت) و ۱۲۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر و بیشتر از آن در وضعیت قرمز قرار دارد.
همان‌طور که در چراغ راهنمایی، وضعیت زرد گذرا و ناپایدار است، پیش‌دیابت نیز وضعیتی گذراست. البته به شرط اینکه با تشخیص این وضعیت، فرد حتما به یکسری از نکات توجه کند تا سلامت خود را بازیابد.

از آنجا که پیش‌دیابت، فاقد هرگونه علامت است، به همین دلیل ممکن است فردی برای ۳ تا ۵ سال در این وضعیت باشد، بی‌آنکه بداند و بعد وارد مرحله دیابت شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود از ۳۰ سالگی، حتما سالی یکبار قندخون خود را چک کنید. اما کسانی که دارای ریسک‌فاکتورهای چاقی، سابقه ابتلا به دیابت در خانواده، کم‌تحرکی و… هستند این کار باید حتما از سنین پایین‌تر شروع کنند.
باز هم تاکید می‌شود که پیش‌دیابت وضعیتی کاملا هشداردهنده است که اگر به موقع درمان نشود، فرد را در معرض دیابت و عوارض ناشی از آن قرار می‌دهد. از این رو، در پاسخ به سوال کسانی که می‌پرسند آیا درصورت تشخیص پیش‌دیابت نیاز است که حتما به متخصص تغذیه مراجعه کرد؟! باید گفت بله، چون پیش‌دیابت، درمان دارویی ندارد و تنها راه‌حل برای رفع آن، تغییر سبک زندگی است.
با توجه به اینکه اغلب این افراد به احتمال بسیار زیاد، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، باید اقدام جدی‌ای برای کاهش وزنشان یعنی این عامل خطر صورت بگیرد. برای این منظور، بهتر است به یک متخصص تغذیه مراجعه کرد تا به صورت علمی و اصولی برنامه غذایی سالم را دریافت کند و از وضعیت خطر رهایی یابد. داشتن فعالیت فیزیکی موثر، گنجاندن غلات سبوس‌دار و حبوبات در برنامه غذایی، تقسیم‌بندی موادغذایی به ۵ تا ۶ وعده در روز و…. همگی به معنای خلاصی از این وضعیت هستند.

با تشخیص به موقع و درمان پیش‌دیابت، می‌توان از بروز دیابت نوع ۲ و عوارض مرتبط با آن مانند بیماری قلب و عروقی، مشکلات بینایی و بیماری‌های کلیوی پیشگیری کرد.

Tags:
***********

نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

Log in with your credentials

Forgot your details?