انواع انسولین


انواع انسولین

انواع مختلف انسولین بر اساس زمان عملکرد شان در بدن تولید شده اند. بعلت نوسان قند خون دربیماران دیابتی جذب انسولین مناسب برای بدن بیماران در پاسخگویی به این نوسانات باید همواره مدیریت شود. انواع مختلف انسولین که ممکن است شما با آن مواجهه شوید در زیر لیست شده است:

-انسولین سریع الاثر یا (Lispro)

این نوع انسولین بسیار سریع اثر کرده و میزان گلوکز خون را در مدت پنج دقیقه بعد از وارد شدن به جریان خون ، پائین می آورد.

حداکثر مقدار فعالیت این نوع انسولین تقریباً در یک ساعت بعد از تزریق است این نوع انسولین بعد از سه ساعت از زمان تزریق، دیگر فعالیتی ندارد.

یکی از مزایای تزریق انسولین سریع الاثر اینست که بعلت اثر سریع آن بر قند خون و طولانی نبودن فعالیتش امکان بروز هیپوگلیسمی در مریض بسیار کمتر است.

-انسولین کوتاه اثر یا رگولار

این نوع انسولین نسبت به انسولین لیسپرو (Lispro ) زمان بیشتری لازم دارد تا اثر خود را بروز دهد تقریباً ۳۰ دقیقه بعد از تزریق شروع به فعالیت می کند اما اثرش برای مدت  طولانی تری باقی می ماند. حداکثر فعالیت این نوع انسولین سه ساعت بعد از تزریق است و تقریباً هفت ساعت بعد ، فعالیتی در  جریان خون نخواهد داشت .

-انسولین متوسط الاثر یا   NPH و انسولین Lente

هر دو این انسولین ها بر اساس الگوی مکانسیم طبیعی انسولین در بدن طراحی شده اند.در واقع غلظت کمی از انسولین فعال تا ۲۴ ساعت در بدن جاری می شود. میزان قند خون در طی چند ساعت بعد از تزریق کاهش می یابد. حداکثر فعالیت این نوع انسولین ۱۲ ساعت بعد از تزریق است و در ۱۲ساعت بعدی با شدت متوسط به فعالیت خود ادامه می دهد.

-انسولین طولانی الاثر ultralente

این انسولین برای افرادی طراحی شده است که تنها می توانند یک تزریق در طول روز داشته باشند. فعالیت این نوع انسولین بعد از مدت طولانی تری( حدوداً ۶ ساعت )در بدن آغاز می شود . اما میزان فعالیت پائین انسولین را تا ۲۵ ساعت در بدن حفظ می کند. در برخی بیماران این نوع انسولین مانند انسولین  متوسط الاثر زمان کمتری در بدنشان فعال باقی می ماند.

-انسولین طولانی الاثرglargine

این نوع  انسولین در بسیاری از مبتلایان به دیابت نوع یک استفاده می شود. اثر آن بسیار به انسولین طولانی الاثر ultralente شبیه است وبیمار دیابتی می تواند تنها با یک بار تزریق در طول  شبانه روز  گلوکز خود را کنترل کند. در مورد مصرف این انسولین باید احتیاط لازم صورت گیرد و برای تزریق با سایر انسولین ها در یک سرنگ مخلوط نشود.

-انسولین های مخلوط

انسولین های از قبل مخلوط شده ای که در بازار وجود دارند و برای افرادی که مشکل مخلوط کردن انسولین  را به هر علتی نظیر دید ضعیف، لرزش دست و بی حسی انگشتان دارند مناسب است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا