✅تشخیص بیماری تیروئید در بارداری
☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖
پرکاری و کم کاری تیروئید در دوران بارداری با علائم، معاینه فیزیکی و آزمایش خون تشخیص داده می شوند برای اندازه گیری سطح هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) و هورمون های تیروئید T4 و برای پرکاری تیروئید نیز T3 انجام می شود
?درمان بیماری های تیروئید در بارداری
برای زنانی که نیاز به درمان پرکاری تیروئید دارند داروهای ضد تیروئید که با تولید هورمون های تیروئید مداخله می کند استفاده می شود. این دارو معمولا پروپیل تیواوراسیل و یا PTU برای سه ماهه اول و در صورت لزوم، متی مازول را می توان همچنین، پس از سه ماهه اول استفاده کرد. در موارد نادر که زنان را به این داروها پاسخ نمی دهند و یا عوارض جانبی با روش های درمانی رخ می دهد جراحی برای برداشتن بخشی از غده تیروئید ممکن است لازم باشد. پرکاری تیروئید ممکن است در 3 ماه اول بعد از تولد وخیم تر شده و دکتر شما ممکن است دوز دارو افزایش دهد.
هیپوتیروئیدی با یک هورمون ترکیبی به نام لووتیروکسین ( شبیه به T4 هورمون ساخته شده غده تیروئید ) درمان می شود. دکتر شما دوز لووتیروکسین را در بارداری تشخیص و تنظیم می نماید و درمان را ادامه خواهد داد برای نظارت بر عملکرد تیروئید در دوران بارداری هر 4-6 هفته تست های عملکرد تیروئید را در خواست می نماید. اگر شما حامله هستید و کم کاری تیروئید دارید و لووتیروکسین مصرف می کنید این مهم است که به زودی به دکتر خود اطلاع دهید تا بر این اساس به جای افزایش در جایگزینی هورمون تیروئید، دوز لووتیروکسین را افزایش دهد زیرا آهن و کلسیم ویتامین های دوران بارداری هستند که ممکن است جذب هورمون تیروئید را در بدن شما مسدود کند باید ویتامین های دوران بارداری را تا 3 – 4 ساعت پس از مصرف لووتیروکسین مصرف نکنید. از بسیاری جهات، درمان کم کاری تیروئید در زنان باردار مشابه زنان غیر باردار است و به جای هورمون های از دست رفته فرم مصنوعی از T4 داده می شود. دوز دارو به صورت منظم با هدف حفظ سطح خون مداوم هورمون تیروئید در محدوده طبیعی است بنابراین، به طور معمول نظارت بر سطح خونی هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) در دوران بارداری لازم است.
?عواقب کم کاری تیروئید در دوران بارداری چیست؟
برای سالها، پزشکان ارتباط بین مادران با کم کاری تیروئید در دوران بارداری و تاخیر در رشد کودکان خود را پس از تولد شناخته اند این به خصوص در مادرانی که از مناطق دچار کمبود ید می آیند ( ید برای تولید هورمون تیروئید لازم است و در حال حاضر یک جزء مشترک از نمک در غذاهای ما است ) و همچنین در مادران با بیماریهای اتوایمیون تیروئید مانند تیروئیدیت هاشیموتو مشاهده می شود.
رابطه ای بین سطح تیروئید در مادر و توسعه مغز بچه اش وجود دارد یک مطالعه بزرگ در سال 1999 گزارش می دهد که کم کاری تیروئید تشخیص داده نشده و یا ناقص درمان شده در مادران، با تغییرات IQ در نوزادان این زنان همراه بود نمرات IQ متوسط حدود 4 امتیاز در کودکان مادران مبتلا به کمکاری تیروئید از کودکان از مادران سالم کمتر بود کودکان مادران مبتلا به کمکاری تیروئید نیز به احتمال زیاد در مدرسه مشکل دارند.
این مطالعه نشان می دهد که کم کاری تیروئید کنترل نشده در زنان باردار می تواند اثرات طولانی مدت در کودکان این مادران داشته باشد همچنین، حتی اگر کم کاری تیروئید خفیف باشد و زن هیچ علائم چندانی نداشته باشد با این حال، با کم کاری تیروئید، بیشتر احتمال مشکلات رشدی وجود دارد.
☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖☗☖
┅─═ঊکانال پزشکی دکتر باهوشঊঈ═─┅
? https://telegram.me/dr_bahoosh_clinic